4 Şubat 2011 Cuma

Sıkıntı Yok...!

         Cumartesi günü Şeref Bey Stadı’nda bizleri çok güzel bir karşılaşma bekliyor.Kartal, ligin flaş takımlarından Karabükspor ile karşılaşacak.
            Hepimizin bildiği gibi Karabük Emenike gibi “Drogbavari” bir futbolcu ile bugünlere geldi. Emenike için Karabük, Karabük içinde Emenike bir dönüm noktası oldu.Emenike’nin sırt numarasından bu takımı ne kadar sevdiği anlaşılıyor.Emenike’nin ne tip özelliklere sahip olduğunu buradan uzun uzadıya anlatmayacağım. Zaten hepimiz az çok aşinayız ona.
        
            Emenike’nin başarısını arttıran Kiev tozu yutmuş Florin Cernat uzun süredir devam eden sakatlığından dolayı bize karşı da oynayamayacak. Gerçekten önemli bir futbolcu.Onu Karabük gibi bir şehre getirmek de ayrı bir transfer becerisidir kutlamak lazım.Bu arada FM’ciler bilirler Kerlon’a dirsek atıp 120 gün hak mahrumiyeti alan Coelho’da Karabük’e transfer oldu.Zamanında Brezilya milli takımı forması giymişliği de vardır.
            Karabükspor’un çok açık bir futbol oynayacağını düşünmüyorum.En azından ilk yarı kontra-atak futbolu düşüneceklerdir.Özellikle de ellerinde Emenike gibi bir silah varken bunu yapmalarını sorgulamamak gerekir.İşin doğrusunu söylemek gerekirse bu taktiğin hakkını veriyorlar. Eğer Beşiktaş skor üstünlüğünü yakalayamazsa her geçen dakika daha çok açılacaktır.O bildiğimiz “1 puan bize yetmez! Olursa 3 olsun aşağısı bizi kurtarmaz!” tavırlarıyla deyimi yerindeyse çılgınlar gibi hücum edecektir. Bunun yaşanmamasını diliyorum.
            

       Gelelim Beşiktaş açısından kadroya.Bildiğiniz gibi Ersan ve Cenk uzun süre oynayamayacak.Buna birde İBB maçında dayak yiyen Guti’de eklenince takım bir anda üç önemli futbolcusunu kaybetmiş oluyor.Kilit nokta burada Schuster’in tercihi.Guti’nin yokluğun da Fernandes o görevi alacaktır.Ancak Fernandes’in önünde Nobre oynayacak olursa ortasaha daha yumuşak kalacaktır.Nobre her ne kadar geriye dönmeye çalışsada bunu beceremiyor.Eğer GBB maçında olduğu gibi 4-3-3 dizilişiyle oynayıp yani Fernandes-Ernst-Necip üçlüsü ortasahada olursa mutlak üstünlük Kartalın elinde olacaktır.GBB maçında harikalar yaratan Hilbert de böylece kontenjana kurban gitmiş olabilir.
            
       Bu sistemin en önemli yapı taşı şok-presdir.Bunu defalarca belirttim; yine belirtmek istiyorum.Eğer Kartal bu şok-presi yayarsa her karşılaşmasını iddia ediyorum rahat bir biçimde kazanır.Eğer uygulamaz ve sekteye uğratırsa farklı mağlubiyetler bile gelebilir.Her ne kadar hücum futbolunu sevsek de yeri geldiğinde iyi defans yapmayı da bilmeli.
            Bizleri yine gollü bir maç bekliyor.Umarım Schuster’in bakış açısıyla çok golü atan taraf biz oluruz.Ne olursa olsun isterse bu maçı kaybedelim saldıran, aç, oyunu domine etmeye çalışan her şeyden önemlisi izleyene zevk veren futbol oynayan Kartalımı izleyeceğime eminim buda bana yeter.



NOT:Cesurlar bir gün, korkaklar her gün kaybeder…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...