26 Ağustos 2011 Cuma

Bu Gruptan Çıkarsa Şampiyon Olur...


3-0’lık galibiyetten sonra ter akıta akıta 2-0 mağlup olup; rezil bir futbol oynayarak sahadan turu alıp çıkmayı bildi Kartal. Açıkçası dün maçı yorumlayan bir yazı yazmam gerekirdi ancak sahada futbol adına futbolun f’sini görememenin hayal kırıklığı maçı tekrar yaşatmak istemedi bana. Bugün de rakipler belli oldu. 2. Pottan katılmış olmamıza rağmen zorlu bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Rakipler; Dinamo Kiev,Stoke City, Maccabi Tel-Aviv.

Kağıt üzerinde üç takımın toplamından daha fazla “yıldız” futbolcu barındırıyor Beşiktaş. Tabi ki futbol kağıt üzerinde oynanan bir oyun değil. Rusya 2.lig takımı resmen darma duman etti Beşiktaş’ı. Gelelim rakipleri değerlendirmeye…

Sırayla gidelim ve Dinamo Kiev ile başlayalım. Bahsetmeye gerek yok aslında Türk takımlarının belalısı olan ve geçen seneden bize acı bir deneyim kazandırmış bir takım Kiev temsilcisi. Küçümseyenler bir hayli fazla idi. Hala daha bunu savunanlar var. Kiev temsilcisi kesinlikle iyi bir “takım”. Geçen seneki kadrolarına çok da önemli futbolcular kattı diyemeyiz. Stopere Diakhate geldi kuşkusuz en önemli transfer bu. Kısacası Kiev bildiğimiz Kiev. Umarım soğuklar bastırmadan önce oralara uğrarız. Açıkçası iki maçtan da umudum yok denecek kadar az. Grup liderliği isteniyorsa en azından evde galibiyet şart.

Stoke City İngiliz takımı. Ancak değişi unsurları içinde bulunduran bir takım. Taç atışlarından tutun da evlerindeki form grafiğine kadar… Deplasmanda Stoke City’i mağlup etmek gerçekten çok çok zor. Zira bunu EPL devleri gerçekleştiremiyor. Pragmatist yaklaşımda bulunursak 1 puan bile iyi bir sonuç olacaktır. Deplasmanlarda zorlanıyorlar. Ancak duran toptan önlenemeyen zaafımızı hepimiz gördüğümüze göre Delap’ın taç atışlarından gol yemeyi beklemek hata olmaz. İnönü’de işimiz kolay olmayacaktır. Ancak kendi standardındaki bir Beşiktaş Stoke’u geçmesini bilir. Tek sorun Beşiktaş’ın bir standardının olmaması sanırım… The Potters kadrosunda Ryan Showcross,Mathew Upson,Mathew Etterington,Jermaine Pennant gibi kalbur üstü futbolcular barındırıyor. Defans yapmasını çok iyi bilip kontra-atak futbol ile bizi çok çok zorlayacaklardır.


Maccabi Tel-Aviv tipik İsrail takımı. Deplasmanları zor, iyi savunma yapan, kontra-atak futbolu iyi bilen bir ekip. Panathinaikos’u 3-0 yenmeyi başarmaları çok dikkat çekici. Şans olarak nitelendirmek pek doğru olmaz.Kadro olarak gerçekten kötüler diyebiliriz. Beşiktaş’ın iki maçı da kazanması başarı sayılamaz. Ancak iki maçı da kaybederse şaşırmam. Olay Beşiktaş’da bitiyor demek yeridir.

Maalesef üç takımında ortak noktası kontra-atak futbolu iyi oynayıp, duran toplarda etkili olmaları… Evet korkmamız gerekiyor ne kadar ters takım varsa hepsini mıknatıs gibi çekmiş durumdayız. Bu konudaki sözüm iddialı olacak ancak Beşiktaş bu turu geçerse bu kupayı alır. Önümüzde çok büyük takımlar var evet kesinlikle katılıyorum ancak bu turu geçmek demek tüm eksik noktaları kapamak demek. Umarım bu turu geçer ve kupaya uzanırız. Zorlu bir maraton bizi bekliyor. Her şey Beşiktaş’ın kendisinde bitiyor bunu unutmamalıyız…

NOT:Acilen bir forvet ve bir bek gerekiyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...