19 Ağustos 2011 Cuma

Alania/ Farklı Bir Düzen...

Uzun süren bir ayrılıktan sonra Beşiktaş’ıma kavuşmuş olmanın verdiği zevki hiçbir şey veremez. Çok uzun bir süre oldu. Üstüne malum olunan söylentiler çıktı. Kısacası futboldan soğutan günler yaşadık ama geçti ve yepyeni bir sezona başlıyoruz. Dilerim ki öncelikle Beşiktaş olmak üzere tüm takımlarımız kendileri adına hayırlı birer sezon geçirir.

Daha maç başlamadan resmi onbirleri görünce Carvalhal galiba bu işi kıvıracak dedim kendi kendime. Carvalhal’ı ne ben iyi tanıyorum ne de siz. Ancak heyecanını ve yaptığı –bu kadro gibi- işleri görünce git gide kanım kaynamıyor değil. Umarım baskının altından kalkabilir.Toraman’ı beke yazması, Pektemek’i uzak forvet oynatması çok çok önemliydi.Bunlar çok basit gibi görünüyor değil mi? Aslında hiç de değil. Çünkü Carvalhal’ın özellikle Türk oyuncuların özellikleri hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu seçimleri ile görmüş olduk. Sonuç: Hiç de azımsanacak ölçüde değil… Carvalhal’ın basın toplantılarında söyledikleri sahada tam anlamıyla örtüşüyordu. Buna 4-3-3 oynamak ve Guti’nin mevkisi paralellik gösteriyordu. Yani Guti 4-3-3’ün tam göbeğinde oynuyordu. Bu Beşiktaş için tam bir felaket demek. Guti’nin yaşı ve fiziksel özellikleri bunu kaldıramıyor. Maç içinde bunu daha da net anladık umarım ısrarcı olmaz…Şu dizilişle çıktılar sahaya:

Maç başladığı andan itibaren kanatlar etkin biçimde kullanıldı. Özellikle Simao her zamanki gibi üstün bir görüntü çizdi. Pektemek’in oyun stili ve heyecanı beni ciddi anlamda umutlandırdı. Uzun zamandır sahip olamadığımız nitelikte bir yerli santrafora sahip olmak üzereyiz diyebilirim. Yeter ki şu çocuğun sakatlıklar peşini bıraksın. Simao sakatlandıktan sonra oyuna giren Holosko çok ekstra şeyler sunamadı ancak onunda azmini beğendim.Almeida her zamanki bildiğimiz Almeida idi. Sağa sola deplase olan defansı yoran bir kimlikteydi yine… Hücum oyuncuları genel hatlarıyla böyleydi. Ancak hücuma pek katkıları olmayan ortasaha üçlüsünden bahsetmek de gerek… Guti tam anlamıyla argo tabir ile Epic Fail performans sergiledi bugün. Beklentilerin çok çok altındaydı. İkinci yarı toparlar gibi oldu ancak çoğu topu ezdi ve vasat Alania ortasahalarına kaptırdı.Fernandes desek maç içinde resmen kaçak güreşti. Ernst kendi vasatındaydı. Bu oyuncuları sertçe eleştirdiğimi düşünebilirsiniz ancak hepsinin potansiyelinin ne kadar üst düzey olduğunu biliyoruz. Eleştirilerim bu yüzden…

Defans hattına gelirsek , belirttiğim gibi Toraman’ın oraya kayması hem sağ bek sorununun çözülmesi(ufak çapta) hem de daha oturaklı bir defans hattı oluşturulmasını sağlamış durumda. İsmail aynı tas aynı hamam. Egemen bugün el bombası gibiydi resmen. Allah’tan gol yedirtmeden maçı tamamladı ancak kaliteli bir oyuncu. En azından ligimize göre. Sivok harika oynadı desem yeridir. 0 hata ile oynadı. Gerçi onları zorlayacak pek bir durum olmadı. Cılız atakları vardı Alania’nın… Ofans konusunda ne kadar düzeysiz de olsalar ortasaha oyuncuları defans adına o kadar vasat değillerdi. Guti dışında.

Guti bu ve buna benzer oyunlarını devam ettirirse bu takımda oynaması zarar olur. Bir de bunun sadece Guti’nin suçu gibi lanse edilmesi de yanlış olur. Carvalhal Guti’den verim almak istiyorsa onu daha ileriye atmak zorunda. Gücünü ekonomik kullanması açısından forvet arkası mevkisin Guti’ye tam da bu çağında daha uygun.

Genel hatlarıyla takımı beğenmesem de daha ilk maç olması, eksiklerin varlığı ve oyuncuların istemeden de olsa rehavete kapılmış olabileceklerini düşününce bu konuda yorum yapmamak en iyisi diyorum.

Bir forvetin acilen alınması gerektiğini belirtmeden de duramayacağım. Saygılar…

NOT:Şükür kavuşturana.

DİP NOT:Arda Turan yolun açık olsun…

Yerin Dibindeki Not: Guti nasıl yararlı olur derseniz Veli girince oynadığı mevkiye bakın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...