7 Aralık 2012 Cuma

EL Grup Aşaması Ardından

Şampiyonlar Ligi için yaptığım uygulamanın bire bir aynısını Avrupa Ligi için de yapmıştım. Yine yazıya şuradan ulaşabilirsiniz. Hemen başlayalım.

A Grubu: Liverpool 10, Anzhi 10, Young Boys 10, Udinese 4

Young Boys'un yerinde eğer ki Udinese olsaydı tahmin açısından benden mutlusu olmayacaktı. İçeride dışarıda Young Boys'a yenilmenin ceremesini çektiler. Liverpool beklenen yerinde, Anzhi ise sahiplerini tatmin edecek şekilde kalifiye oldu diyebiliriz. Seyir zevki açısından güzel maçların olduğu bir gruptu. Takımlara teşekkür etmek gerek.

B Grubu: Viktoria Plzen 13, Atletico Madrid 12, Academica 5, Hapoel Tel-Aviv 4

Çekler iyi iş başardılar. Atleti deplasmanda Academica'ya yenilerek işi yokuşa sürdü. Bu yıl ligi tercih edebilirler ki rotasyondaki oynamalar da onu gösterdi. Son iki sıra da beklendiği gibi oldu. Plzen ileriki turlarda sürprizler yapabilir.

C Grubu: Fenerbahçe 13, Borussia Mönchengladbach 11, Marsilya 5, AEL 4

Fenerbahçe beni şaşırttı. Özellikle deplasman karnesi hayret verici seviyede. Marsilya teknik direktörü Elie Baup da serzenişlerinde haklı çıktı. Fenerbahçe'nin ileriki yolu hakkında detaylı bir inceleme yapmayı ümit ediyorum. O yüzden fazla uzatmamak gerek. Üst tur da çok kolay olmayacak. Rastgele diyelim.

D Grubu: Bordeaux 13, Newcastle United 9, Maritimo 6, Cercle Brügge 4

Newcastle rölantide götürüp istediğini aldı. Üst turda fazla zorlanmayacaklardır. Buna karşın Bordeaux uzun bir süre sonra Avrupa arenasında istediğini almış oldu. Buraları oynamaya alışkınlar. Brügge'ün de Maritimo'ya geçilmesi ilginç bir durum, altını çizelim.

E Grubu: Steau Bükreş 11, Stuttgart 8, Kopenhag 8, Molde 6

Steau çok şaşırttı. Denge gruplarından biri olarak göze çarpan grupta Steau'nun yerinde Kopenhag'ın olmasını bekliyordum. Puanlardaki kayıpların dağılımı sıralamayı en nihayetinde çizmiş oldu. Şanslı maçlar da yaşayan Steau aradan sıyrıldı. Önemli başarı onlar adına.

F Grubu: Dnipro 15, Napoli 9, PSV 7, AIK 4

Sanırım Dnipro'ya güvendiğim için kendimi tebrik edebilirim. Doğru işleri yaptılar. Napoli ve PSV galibiyetleri  fişi çekti. Napoli ise biraz yalpaladı. Özellikle Hollanda'daki 3-0'lık "hezimet" beklentilerin tersineydi. PSV ve Hollanda futbolunun düşüşü net bir biçimde tekrar ortaya serilmiş oldu. Bravo Dnipro! Aynen devam.

G Grubu: Genk 12, Basel 9, Videoton 6, Sporting 2

Sporting bir çuval inciri berbat etti. Portekiz'de işler yolunda gitmiyor. Videoton'un Macaristan'daki 3-0'lık galibiyeti altı çizilesi. Genk ise potansiyelini açığa çıkarmış oldu. Bu yönde bir beklenti vardı.

H Grubu: Rubin Kazan 14, Inter 11, Partizan 3, Neftchi 3

Beklendiği gibi gitti. Sadece Neftchi'nin 3 puan alması şaşırtıcı oldu. Tabii ki iyi de oldu. Azeri futbolu adına önemli. İlerleyen senelerde bakalım devamı gelecek mi?

I Grubu: Olympique Lyon 16, Sparta Prag 9, Athletic Bilbao 5, Hapoel Shmona 2

Athletic de bir çuval inciri berbat eden ikinci takım. Bielsa'nın öğrencilerinin bu kadar kötü gideceğini açıkçası düşünmüyordum. Prag olmayan potansiyelini sayelerinde kullandı.

J Grubu: Lazio 12, Tottenham 10, Panathinaikos 5, Maribor 4

Lazio ve Tottenham rahat geçtiler. Bundaki en büyük sebep gruptaki ilk maç da diyebiliriz. Maribor'a 3-0 yenilen Panathinaikos şansını baştan yok etmiş oldu.

K Grubu: Metalist 13, Leverkusen 13, Rosenborg 6, Rapid Wien 3

Komple yanıltıcı bir grup oldu benim adıma. Taison ile Metalist güzel çıkış yapmış oldu. Rosenborg da üçüncü sırada bitirerek şaşırtanlardan.

L Grubu: Hannover 96 12, Levante 11, Helsingborg 4, Twente 4

Bir çuval inciri berbat etme vol3. Bursaspor'u eleyen Twente şaka gibi bir grup aşamasından geçti. Onun dışında Hannover'in lider bitirmesi büyük olasılıktı, gerçekleşti.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...