19 Şubat 2012 Pazar

Beşiktaş 3-2 Beşiktaş

Ligin bunalım yaratan sonuçlarından sonra alınan Braga galibiyeti camia üzerinde olumlu bir hava yaratıyordu. Gençlerbirliği mücadelesi de her şeyin “normale” dönmesi için ligin önemli bir ayağıydı. Ligin en iyi top oynayan veya en azından buna çalışan ekiplerinden olmaları bu maçı daha da önemli hale getiriyordu.

Carlos Carvalhal Simao’yu oynatmayarak Quaresma’yı yine deyimi yerindeyse hamal gibi taşıyordu. Defans kurgusunda özellikle Egemen’in olmayışı her şeyi sil baştan yapmaya yetiyordu diyebilirim. Bambaşka isimler ile bu mücadelenin oynanacak olması büyük bir handikap oluyordu. Fuat Çapa ise kısıtlı kadrosu ile harikalar yaratırken alıştığımız düzen ile oyuncularını diziyordu.

İlk yirmi dakika iki takım adına da acilen unutulmalı. Gerçekten kendilerine yakışmayan bir mücadele sahada idi. Özellikle dünkü Fenerbahçe-Sivasspor mücadelesini düşününce kesinlikle vasatın da altındaydı. Gelen hata ile golü bulan Gençlerbirliği biraz kıpırdandı. Buna rağmen Beşiktaş yine aynı şekilde devam ediyordu. Basitçe sıralayacak olursak: 

1.Dakikalar ilerledikçe statik kalma.
2.Fernandes dışında top yapma gayretinde olan oyuncu olmaması. 
3.Takım yardımlaşmasının en aza inmesi ve bir tek pas opsiyonunun bile zor oluşturulması.

Bütün bu etkenler bir araya gelince vasatın altındaki ilk yarı performansı normale dönüyordu.İkinci yarı Simao’nun girişi ile ileriye hareketlilik getirmek istedi Carlos Hoca. Etkisini de gördü. Baskı yapan takımı şans ile de olsa golü buldu. Daha sonra Pektemek’i oyuna sokarak hem ileride top yapma hem de pas opsiyonunu arttırma yoluna gitti. Bunda da başarılı oldu. Keza görenlerin şaşıracağı Almeida pasları geldi. Kesinlikle tesadüf değil. Baskısını sürekli kılan Beşiktaş Ekrem’in mükemmel ortası ile Almeida’nın kafasından ikinci golü buluyordu.  Golden sonra rahatlama sürecine giren Beşiktaş Cenk’in inanılmaz hatasıyla oyunun dengeye gelmesi neticesinde kendisine geliyordu. Ardından yine baskıyı arttırarak Fernandes’in güzel vuruşu ile üçüncü golü buluyordu. Maçın skoru da böylece tayin ediliyordu.

Üç puan lige tutunuş açısından son derece önemliydi. Ancak derbiyi ve puan farkını göz önünde bulunduracak olursak Fernandes’in cezalı duruma düşmesi, bir adım önde olan Beşiktaş’ı iki adım geriye götürüyor. Buna binaen Quaresma’nın formunu yavaş yavaş buluyor olması bu eksikliği kapatabilir zira Galatasaray’ın kanat problemleri aşikar.

Beşiktaş’ın bu kadar hata yapması da hiç normal değil. Adeta kendilerini yendiler. Son olarak da hafta içi Braga turunun geçilmesini diliyorum. Hem Beşiktaş hem de Türk futbolu adına güzel bir gelişme olacaktır.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...