9 Şubat 2012 Perşembe

Korkulan Oluyor

Sivasspor... Ligin özellikle ikinci yarı büyük sükse yapan takımı. Rıza Çalımbay'a yakışır oyunları ile Play-Off'u zorluyorlar. Kısıtlı kadrolarına rağmen güzel işler çıkarıyorlar. Aynı zamanda nereden bakarsanız bakın BA1L takımı dahi olsa bu mevsimde bu sahada oynamak her zaman handikaptır. Yine buna ek olarak Beşiktaş'ın Muhteşem(!) formsuzluğu da varlığını her geçen gün fazlaca hissettiriyor.Üç maç üst üste kaybetmiş bir takımın mental anlamda rahatlığa kavuşabilmesi için de işte böyle bir deplasmandan galibiyetle dönmesi gerekmektedir.

Carlos Carvalhal sakatlıklar, cezalılar dışında kalan futbolcu kümesinden gayet iyi bir ilk on bir çıkarmış. Buna ek olarak taktiksel düzende bir takım değişikliklere gitmiş. Bunlar kesinlikle artıdır. Rıza Çalımbay ise standart kadrosunu koruyup, Tanju'nun olduğu kanatta Grosicki silahını hazırda tutarak maça başladı. 

Maçı dakika dakika pozisyon analizi yapabilecek kadar izleyemedim ancak fazlaca fikir sahibi olacak kadar izlediğimi size temin ederim. O yüzden maçı ikiye ayıracağız. Golden önce ve golden sonra...

Gole kadar geçen sürede orta saha mücadele had safhada idi. Beşiktaş'ın kırılgan olmayan bir orta saha yapısıyla çıkması avantajlarına olup, ilerleyen dakikalarda git gide etkinliğini arttırmasını sağladı. Gelen pozisyonların hepsinde defansın arkasına atılan derinlemesine paslar etkili oluyordu. Bu da bize Carlos Carvalhal'in rakibini iyi analiz ettiğini göstermekte. Bunun yanı sıra Sivasspor da Enaramo ile etkin olmaya çalışırken etrafına bir-iki oyuncu daha sıkıştıramadığından etkin olamıyordu.Fernandes'in o kurtarıcı duran toplarıyla gol gelip Beşiktaşlı futbolcuları yüzlerinden de okunabileceği gibi rahatlatıyordu.

Golden sonraki kısım ki buna aslında ikinci yarı da diyebiliriz, Sivasspor'un daha baskın oynamaya çalıştığı bölüm oluyordu.  Beşiktaş ise kontra-ataklar ile etkin olma çabasındaydı. Bu planlar işlemedi ancak öyle bir dakikada Erman öyle bir gol attı ki işin rengi bambaşka bir hale geldi.

Kişisel performanslara bakacak olursak kesinlikle Mustafa Pektemek'in hakkını vermeliyiz. Onu marke etmeye çalışan her oyuncuyu çok zor durumlarda bıraktı. Forvetlerden gidiyormuş gibi olduk ancak Enaramo da Sivasspor adına önemli bir rol oynadı. O cüssede bir isimin o denli çabuk hareketleri beni her geçen gün daha da fazla şaşırtıyor doğrusu. Erman ise muazzam gollerle bezeli muazzam bir sezon geçiriyor, hakkını vermek lazım.Gel gelelim aynı zamanda bütün futbolcuları da böylesine rezil bir sahada oynamaya çabaladıkları için kutlamak lazım. 

Genele dönecek olursak Beşiktaş'ın böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Olmadı. Üst üste dördüncü maçta kaybedilen puanlar... Gidişat hiç iyi değil. Korktuğum başıma gelecek sanırım. Tayfur Hoca kulübeye inmek için bir haber bekliyordur yönetimden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...