5 Mart 2012 Pazartesi

Hak Edilmiş Bir Yıl

Geçen haftaki Beşiktaş galibiyetinden sonra emin adımlar ile şampiyonluğa doğru yürüyen Galatasaray’ın rakibi güzel futbolunu Play-Off potasına girme çabasıyla taçlandıran Sivasspor’a karşıydı. Maç Sivas’ta olunca haliyle kötü hava şartları zemini de etkiliyordu. Bildiğiniz gibi yerden ısıtmalı olan 4 Eylül Stadı bir nebze olsun geçmiş yıllara göre daha iyi durumdaydı. Yine de saha şartlarının kötü olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

Kadrolara geçecek olursak Fatih Terim derbiye sonradan girip fark yaratan oyuncu olan Riera'ya emeğinin karşılığını verip ilk on bire onu monte ediyordu.  Riera dışında tüm kadro geçen haftaki ile aynıydı. Rıza Çalımbay’ın öğrencilerinden ise Cerny, Kıvanç ve Ziya eksik olarak sayılabilir.

Maç gayet keyifli başladı. Sivasspor her zamanki gibi pozitif bir oyun oynama çabasındaydı. Galatasaray ise alışılmışın dışında topa sahip olma eğilimi göstermiyor ve rakibini geride karşılıyordu. Tabii bunda Sivasspor’un topu seven bir takım olması da etkiliydi.  Buna müteakip Sivasspor’un pozisyonları gelmeye başladı. Galatasaray top yapamamanın sıkıntısını çekiyordu. O dakikalarda Necati hızı gibi yetişti. Mükemmel bir vuruşla topu Senecky’nin kalesine gönderdi.  Bu dakikadan sonra da Sivasspor’da kırgınlık baş gösterdi. Galatasaray’ın da direncini arttıran olay olarak bu golü gösterebiliriz pek tabii. Tüm bunların sonucunda Galatasaray orta sahası üstün gelmeye başladı. Buna Kıvanç’ın yokluğunda Kadir’in  orta sahada yalnız kalmasını da sebebiyet veren unsurlardan biri olarak addedebiliriz. Dakikalar da ilerledikçe maçın başındaki görüntü tam ters bir hal almaya başladı. 0-1…

İkinci yarı Sivasspor daha toparlamış bir biçimde sahaya çıktı. İlk yarının başındaki gibi sürekli rakip kaleyi düşünerek oynamaya başladılar. Galatasaray Aydın Yılmaz’ı oyuna alırken, Sivasspor da Kıvanç’ı oyuna sokuyordu. Kıvanç Sivasspor orta sahasını toparlar gibi oldu ancak beceremedi. Fatih Hoca ise Aydın’a ne kadar güvendiğini bir kez daha gösterdi. Sivasspor üst üste ataklar geliştiriyor ancak Muslera’ya takılıyordu. Diğer kalede ise Muslera’nın aksine vasat gününde olan Senecky vardı. Ujfalusi’nin karambolde vurduğu topu kalesine aldı dersek yanılmayız. Ardından Sivasspor bastırıyor, Galatasaray da bekliyordu. İlerleyen dakikalarda ise yine bir kontra ataktan bulunan pozisyonda ceza sahası içinde Necati topu Aydın’ın önüne güzel çıkarttı ve Galatasaray’ı iyice rahatlattı. Akabinde Necati ile gelen gol skor tabelasını oluşturuyordu: 0-4…

Galatasaray adına Muslera ve Necati’yi baş köşeye koyuyorum. İkisi de mükemmel oyun sergilediler. Muslera’nın performansına ayrıca parantez açmak istiyorum. Gerçekten son derece iyiydi.

Sivasspor kötü giden formunu bir basamak daha alta çekiyordu. Galatasaray ise vasat oynamasına rağmen bu deplasmandan mükemmel bir sonuçla Florya’ya dönüyordu. Gerçekten takdire şayan. Artık şampiyonluğu hak ettikleri konusunda hem fikir olabiliriz. Fatih Hocayı da tebrik etmeliyiz. Böylesine güzel bir ailevi ortam oluşturduğu için tabii. Fenerbahçe deplasmanından alınacak puan ya da puanlar tabloyu net bir biçimde ortaya koyacaktır. Saygılarımla.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...