9 Mayıs 2013 Perşembe

Fransa'da Yılın Enleri

Fransa'da yılın en iyilerini belirleyen, Ulusal Futbolcular Birliği tarafından organize edilen ödüllerin aday listesi açıklandı. Fransız futbolunun en prestijli ödülleri olarak gösterilen ödüller için hakikaten dar ama seçim yapılması zor bir liste belirlenmiş bu yıl da. Tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi...

Lafı uzatmadan adaylara bir bakalım ve ufak birer de tahmin belirleyelim istiyorum:

Yılın Futbolcusu Adayları: Pierre-Emerick Aubameyang(St.Etienne), Zlatan İbrahimovic(PSG), Thiago Silva(PSG), Blaise Matuidi(PSG)

Paris Saint-Germain'den zorlayıp bir oyuncu daha sokabilirlerdi. Buna da şükredelim. Listedeki tek Paris Saint-Germainli olmayan oyuncu Aubameyang taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. İstatistik kağıdını da doldurması ile birlikte yıllardır "Ben geliyorum!" mesajını posta kutularına postalamış oldu. Buna karşın işi kolay değil. Thiago Silva ve Zlatan İbrahimovic'in takımına yaptıkları katkı yadsınamaz cinsten. Özellikle dünya üzerindeki "İbraseviciliği" ile İbra'nın bu ödülü kazanması işten bile değil lakin hem lig hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki üstün performansı ile ödülü hak eden isim: Blaise Matuidi.

Yılın Genç Futbolcusu Adayları: Remy Cabella(Montpellier), Lucas Digne(Lille), Florian Thauvin(Bastia), Marco Veratti(PSG)

Takım arkadaşı Younes Belhanda'nın benzeri bir çıkış yakalayan Remy Cabella, gümbür gümbür oyanayarak bu noktaya gelmeyi hak eden Lucas Digne, dünya futboluna "Pirlo'nun upgradelenmiş hali" şeklinde sunulan Marco Veratti... Hepsi bir kenara benim göz bebeğim Bastia için birçok şey ifade eden Florian Thauvin.(Reklam yapalım, Thauvin'i incelemiştim. Merak ediyorsanız kim diye, tık.)

Yılın Kalecisi Adayları: Mickael Landreau(Bastia), Steve Mandanda(Marsilya), Stephane Ruffier(St.Etienne), Salvatore Sirigu(PSG)

Kurumun kriteri ne olacak kestirmek güç lakin öne çıkan iki isim Steve Mandanda ve Stephane Ruffier. Maç içinde takımlarına yaptıkları ekstra motivasyon katkısı ikisinin de bence yadsınamaz. Şahsi fikrimi değil ancak isteğimi söyleyebilirim bu dalda; Stephane Ruffier umarım bu ödülü alır.

Ligue 1'de Yılın Teknik Direktörü Adayları: Carlo Ancelotti(PSG), Elie Baup(Marsilya), Christophe Galtier(St.Etienne), Claude Puel(OGC Nice)

Adayların hepsi başta Claude Puel olmak üzere çok başarılı lakin biri ayrılıyor: Christophe Galtier... St.Etienne'in yıllardır bu tarz bir çıkışa ihtiyacı vardı. Lig kupasını da müzelerine götürdüler. Ligde de haftalar kala hedeften uzaklaşsalar da hala üçüncü bitirme şansları mevcut. Tüm bunları toplayınca kısıtlı kadro ve bu kadroya yapılan doğru transferleri de ekleyip kendi adayımızı belirliyoruz.

Ligue 2'de Yılın Teknik Direktörü Adayları: Michel Der Zakarian(Nantes), Jocelyn Gourvennec(Guingamp), Stephane Moulin(Angers), Claudio Ranieri(Monaco)

Claudio Ranieri'nin kaderi de tıpkı Ancelotti'ninki gibi. Büyük bir bütçe ve önemli transferler neticesinde başarısı biraz küçük kalıyor. Diğer isimler arasından bir seçim yapmak da açıkçası çok zor. Buna karşın benim oyum düşük bütçe ile daha büyük bir iş yapan Stephane Moulin'e gidecek. Plase Jocelyn Gouvernnec

Bekleme moduna geçtik. Sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyoruz. Özellikle Yılın Genç Futbolcusu ödülü kime gidecek merak etmekteyim.

Ufuk Tolga Aldırmaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...