29 Haziran 2013 Cumartesi

Dersim 62

Deniz Naki... Bu sözlerim bir kesimi rahatsız edebilir(istemem ama realite) lakin özel bir adam. Öyle ki benliğine sımsıkı tutunmuş biri. Kolundaki dövme de bunun en büyük kanıtıdır. Kimilerine göre bir başkaldırı kimilerine göre "ayrıştırıcı" hareket. Zamanında Bild gazetesine yaptığı açıklamalar aslında durumun özeti. Lütfen ters algılamayıp biraz olsun empati kurunuz: 


"Babam Doğu Anadolu'dan yani bu şehirden geliyor. Biz Kürdüz..

Ben nereden geldiğimi bilmediğim için değil daha çok çocukların Kürt kökenine sahip olduğu için utanmaması adına bu dövmeyi yaptırdım. Kürtlerin pek çoğu Türk olduklarını söylüyor.Bence her insan sahip olduğu etnik kökeni ile gurur duyabilmelidir"

Öyle ki bu açıklamaları ve kolundaki "benliğini" simgeleyen dövmesi Deniz'in geçtiğimiz sezon Beşiktaş'a olan transferini engelleyecektir. Ötekileştirmenin ayan beyan açık biçimde yapıldığı şu ortamda, Gençlerbirliği'ne transfer olan Deniz'i daha büyük bir desteklemek benim boynumun borcudur. Umarım tepkilerin doğallığı neticesinde oyunu ile sezon sonunda özellikle Beşiktaş'ı peşine takar. İşte o zaman ikiyüzlülüğü yöneticilerin suratına vurur. 

Haşarı karakteri neticesinde sanırım son durağa geldi. Yıl içinde özel bir "hayran" kitlesi olacaktır. Umarım kendisini kanıtlar ve o takipçilerini de mutlu eder. Yolun açık olsun Deniz Naki! 

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...