4 Ekim 2011 Salı

Ne Köy Olur Ne Kasaba

Anlatması, yorumlaması zor maçlardan biri daha. Nereden başlasam diye gerçekten çok düşündüm ve genişçe bir yazı yazmanın yersiz olduğuna karar verdim. Ne Beşiktaş ne de Gaziantep kendisi gibi oynadı bugün.

Beşiktaş’ta Quaresma olmadığı zaman 0 yaratıcılık problemi oluşuyor. En büyük problem burada. Savunma gün geçtikçe oturmakta. En önemlisi de 9 kişiyken bile belirli bir disiplinde oynamakta. Carvalhal takımı duygusunu empoze ediyor bu da bir gerçek ancak takıma yeni nefesler kazandırmalı. Geçen sene Guti’siz oynayamayan takım bu sene hala Guti’siz oynayamıyor demek doğru değil. Aksine Guti’siz de çok güzel oynayabiliyor. Misal Stoke maçı. Ancak kilit nokta hem Guti hem de Quaresma’nın olmayışı. Üstüne üstlük bir de Simao’nun o rezil futbolu ekleniyor. Artık Carlos Bey’in Guti’ye yaptığı gibi uyarı atışını yapması gerekiyor. Simao bu takımın belki her şeyi değil ama Quaresma ile birlikte çoğu şeyi.

Gaziantepspor’da teknik direktörlük değişimi işe yaramış dersem fazla abartmış olurum. Bu takımın gerçekten potansiyeli var. Keşke istikrar adına Tolunay hoca ile devam edilseydi. Antep temsilcisinin işi zor. Oysa ki kalburüstü kadrolarından daha çok şey bekliyorduk. Rezil oynayan ve hatta 9 kişi kalmış Beşiktaş’ı yenemiyorsanız Sergen’in meşhur lafında dediği gibi sıkıntı vardır.

Sıkıntı olan bir diğer konu ise Beşiktaş’a karşı fazla cesaret gösteren hakemlerde. Yanlış anlamayın hiçbir zaman Beşiktaş kollansın veya diğerlerinden daha çok müsamaha gösterilsin tarzı bir durumu savunmam söz konusu bile olamaz lakin hakemlerin bir standart tutturması lazım. Bu laflarım geneldi. Bugün olan iki kırmızı kart da derslikti. İsmail’in pozisyonundan önceki ofsaytı saymıyorum yorum sizde. Hakemlerin ciddi anlamda eksikleri var maalesef ki.

Kırmızı kartlar olmasa Beşiktaş galip mi gelecekti? Sanmıyorum. Bu takım beni gerçekten üzüyor tek bildiğim ve emin olduğum konu bu. Maalesef benim gibi de milyonlarca insan var. Beşiktaş’ın artık borç ödeme zamanı geldi de geçiyor. Uyanmaları lazım…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...