30 Eylül 2011 Cuma

Savaş Kırıntıları

Bugün uzun uzadıya girizgah yapmaya gerek yok. Her şey açık ve netti. Beklediğimiz gibi bir maçtı ancak beklemediğimiz tek şey Beşiktaş’ın üstün oyunuydu.

Beşiktaş sezonun(şu ana kadarki) en iyi oyununu çıkardı. Taçlar ve duran toplar dışında silahı olmayan bir takıma karşı set savunmasını çok iyi yaptılar ancak her zaman Türk takımlarının yumuşak karnı olan duran top savunmasında zayıf kaldığı da oldu. Rakibin hava üstünlüğünü düşündüğümüzde Sidnei ile başlamak daha akıl karı olabilirdi. Gerçi şişirme toplarının hemen hemen hepsini Aurelio ile topladı Kartal. O da geldiğinden bu yana en iyi oyununu oynadı. Necip ile birlikteliği uyumluydu ve Fernandes’i iyi beslediler.

Beşiktaş’ın kanatlardaki üstünlüğünü Etherington-Pennant ikilisinden Pennant’ı keserek daha dengeli bir kadro oluşturmaya çalışmış Pulis. Bunu başardı mı? Bence hayır. Hem hücum güçlerinden oldular hem de Simao’nun kesilmesini gerektirecek hiçbir atraksiyonu olmadı. İsimden korkmak bu olsa gerek. Ancak Simao’nun bu kötü performansını artık sonlandırması da gerekiyor diye düşünmekteyim. Hatta Quaresma gibi gerekirse bir kırmızı kart görsün ve silkelenip kendine gelsin. Simao bu değil!

Maçın başından sonuna kadar başta Crouch ve Showcross olmak üzere Sivok’un da açıkladığı gibi dayak yedi Beşiktaş. Crouch’un her pozisyonda Aurelio’nun omuzlarına yaptığı baskıya rağmen Aurelio ona geçit vermedi. Fenerbahçe’deki zamanlarını andırdı. Bir de hücum yaparsa tam olacak.

Edu’ya değinmek istiyorum biraz da. Almeida ile bugün yer değişmiş olsalar farklı mı olurdu? Çok zor. Çünkü organizasyon konusunda hala etkisizlik var. Fakat Almeida’nın topsuz oynu daha iyi oynaması ve rakibe yapacağı baskı ile Stoke savunması neye uğradığını şaşıracaktı. Uzatmadan Edu’yu beğenmedim diyeyim.
Penaltı pozisyonu hakkında yoruma yapmaya değmez.

Carvalhal’e gelince… Gün geçtikçe oyuncuları daha iyi tanıyor ve doğru hamle sayısını arttırmaya başlıyor. Şahsen kendisini gerçekten beğeniyorum. Umarım böyle devam eder.

Son olarak da Beşiktaş’ın böyle oynamaya devam etmesini diliyorum. Umut verdiler. Belki de bu sezon ilk defa. Sevdim ben bu Beşiktaş’ı. İsterlerse yine yenilsinler ama ağzımda güzel bir tat bıraktılar.

NOT: Ayağa kalk yürü güneşe! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...