28 Ocak 2012 Cumartesi

Adam, Adam! Eric Abidal...

Daha bir yıl önce Abidal'in karaciğerinde tümör olduğu haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Geçirdiği ağır ameliyatlardan sonra kimse onun sahalara döneceğini tahmin bile etmiyordu ancak bir mucize yarattı ve geri döndü...

Hikayemiz kısaca buydu. Abidal'in sağlığına kavuşması kadar önemli bir yan olay daha var. Kendisi gibi karaciğer kanseri olan 15 yaşındaki Juan Garcia'ya tam anlamıyla idol olmasıydı o da. Bu genç adam hastalığı sırasında hastahanede yatarken babasından Abidal forması ister. Babasına "Eric gibi ben de bu hastalığı yeneceğim. Bir gün CL'yi de kazanacağım." Babasının aldığı formayı sırtından hiç çıkarmaz hatta ameliyata da o formayla girer. Operasyondan sonra da formayı baş ucundan ayırmaz.

Ameliyattan beş ay sonra Abidal'e ve arkadaşlarına bu durumun haberi gider. Onlar da durmazlar ve bir Garcia'nın yanına hareket ederler. Duygusal anlar yaşanmıştır tabii. Baba Serra "Oğlum idolünü gördüğü anda göz yaşlarına boğuldu." der. Abidal de Şampiyonlar Ligi'ni kazananlara özel üretilen 30 bin dolarlık Rolex saatini kolundan çıkarır ve Garcia'ya hediye eder. Geri verilmek istenmesine rağmen hiçbir şekilde kabul etmez ve yanılmıyorsam Garcia'nın hayatının sonuna kadar yanında kalacak bir abi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...