12 Ocak 2012 Perşembe

Çapağını Yiyim Çabuk İyileş

Güzel bir akşam oldu her anlamda. Staddaki “Dişi Kartallar” akşamı daha da güzel hale getiriyordu. Sayılarının az olduğu gerçeğine rağmen tek kelimeyle mükemmel bir performans sergilediler. Arada edilen küfürleri de dilin cilası olarak görmek lazım(!). TFF’nin geldiği günden beri aldığı en iyi karar da bu karar olsa gerek. Kendilerini tebrik ediyorum…

Büyük bir kesim Carvalhal’in gençler ile sahaya çıkacağını düşünüyordu. Böyle olmadı. Sadece rotasyonda kalındı. Bunun avatajları da dezavantajları da var tabii. Olumsuz bakmanın yanlış olduğunu düşünmekteyim lakin. Usulün tek maçlık olduğu ve Ankaragücü gibi mental anlamda sıkıntı verici bir maçtan sonra bir de gençlerle maça çıkılıp kaybedildiğini düşünebiliyor musunuz? Hem onları hem de camiayı fazlaca yıpratırdı bu.

Erken gelen gol takımı fazlasıyla rahatlattı diye düşünüyorum. Takım genelde yaptığı gibi geri çekildi. GBB ise geçen seneki gibi ileriyi düşünen gerektiğinde fazlaca boşlukta veren bir hüvviyetteydi. Dakikalar geçtikçe oyuna daha da çok ısınıyorlardı. Burada sıkıntı tabii ki Beşiktaş’ta. Beşiktaş ilk golden önce uyguladığı gibi önde baskıyı biraz daha devam ettirse maçı çok rahat koparacak ve stressiz ve daha az seviyede yoran bir maç çıkaracaklardı. Zorlanmayı seçtiler. Rüştü’nün de katkısıyla defolar kapanıyordu. İkinci yarı Fernandes’in alınması ile daha akil oynamaya çalışan bir takım görüntü çizdiler. Mükemmel bir free-kick golünü de bulduktan sonra iyice rahatlayan takım neredeyse koşmamaya başladı. Bildiğiniz gibi Beşiktaş rahat bir maç izletmez ve kanser yapmadan bırakmaz. Bugün kanser kısmı pek olmadı ancak yine de yenilen bir gol maçı taraftara diken üstünde maçı izletiyordu.

Maç hakkında bana kalırsa fazla söylenebilecek bir şey yoktu. Mühim olan Beşiktaş adına turdu ve öyle ya da böyle o tur geldi. Ancak söylemeden geçemeyeceğim tek şey var o da Hilbert’in namına: Çapağını yiyim çabuk iyileş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...