19 Ağustos 2012 Pazar

Yeğen Song


Alex Song… Barcelona’nın yeni transferi. On dokuz milyon Euro bonservisine verilerek beş yıllık kontrat yapıldı. Sözleşmeye de seksen milyona serbest kalır ibaresi kondu.

Barcelona böylesine yetenekli orta saha oyuncuları çıkaracak potansiyele sahip olmasına rağmen niçin bu transfere imza attı peki? Çeşitli sebepler mevcut. Hali hazırda Sergio Busquets’in yerini doldurabilecek bir ismin olmaması(Javier Mascherano’nun artık stoper olarak kullanılacağını ve tarz farklılıkları olduğunu görmeliyiz), varyasyon şansının artması, Tito'nun elinin genişlemesi, rotasyona kaliteli bir parçanın eklenmesi ve en önemlisi de Arsenal/Arsene Wenger tedrisatından geçmiş olması. Barça her açıdan karlı bir transfere imza atmış oldu kısacası.

Ayrıca Jordi Alba ile birlikte bu iki önemli parçayı toplamda otuz üç milyon Euro gibi cüzzi bir miktarda harcama yaparak kadroya katmak da Andoni Zubizaretta’nın bir “helal olsunu” hak ettiğinin göstergesidir. Aynı şekilde Arsenal’in de on küsur yılda yüz milyon geçik bir meblağı sadece Barcelona ile alışverişten ötürü kasasına koyması da kilit noktalardan.  

Bu transfer sanırım bizleri de ilgilendiriyor. Nuri Şahin’in yakın zamanda Arsene Wenger’in yanına uğraması onun adına muazzam bir şey olacaktır.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...