22 Ocak 2013 Salı

Belhanda ne yapar ne eder?

Fenerbahçe'nin Montpellier Takımından transfer etmek üzere olduğu Younnes Belhanda'yı yakından tanıyalım.
Alt yapısından yetiştiği Montpellier Kulubünde 4 yıldır istikrarlı bir şekilde görev yapan Belhanda, U-21 ve U-18 Milli Takımı seviyelerinde Fransa adına forma giyse de, 2010 yılında tercihini Fas Milli Takımı'ndan yana kullandı.
Bu sezon çıktığı 17'si lig, 1'i kupa, 6'sı Şampiyonlar Ligi müsabakaları olmak üzere 24 maçta takımın formasını giyen 8 gol 4  asistlik performans gösteren Faslı yıldız,  Fransa'da 2011 - 2012 sezonun en iyi oyuncusu seçilmişti.
Fas'ın İniesta'sı
Top sürme yeteneği, hareketliyken atabildiği derinlemesine pasları ve agresif oyun tarzıyla Barcelona'nın dünyaca ünlü orta sahası Andreas İniesta'ya benzetilen Belhanda, orta sahanın ortasında takımını bir maestro gibi yönetebiliyor. Topla hareketliyken ayağından çıkarabildiği paslarla müthiş bir dripling yeteneğine sahip olan 23 yaşındaki futbolcu, Fransa'nın Cezayir asıllı efsane oyuncusu Zinedine Zidane tarafından 'Veliaht' ilan edilmişti.
İki Nasri Üç Ben Arfa
Montpellier'in en önemli oyuncusu konumunda bulunan Belhanda'ya hayranlığını dile getiren Fransız ekibi başkanı Louis Nicollin, yetenekli oyuncuyu Fransa'nın Belhanda ile aynı jenerasyondan yıldız oyuncuları Ben Arfa ve Samir Nasri ile kıyaslayarak ; ' Her bir ayağında iki Nasri üç Ben Arfa ' var diyip oyuncusunu övmüştü.
Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan isim
Brezilyalı yıldızı Alex ile yolların ayrılması sonrası yaratıcı oyuncu eksikliği çeken Fenerbahçe'nin, hücum aksiyonlarındaki kreatiflik sorunlarına ilaç olabilecek bir isim Belhanda. Orta saha ve forvet arasında pas yeteneği ve topla yaptığı driplinglerle Fenerbahçe'nin hücum hatları arasındaki mesafe sorununa çözüm olabilecek bir futbolcu. Hareket halindeyken oyunu yönlendirmedeki kabiliyetleri ile, ön alandaki Kuyt, Krasic gibi hareketli kenar oyuncularını besleyebilecek olan 22 yaşındaki oyuncu, Kocaman'ın oyun anlayışı için biçilmiş kaftan.
Tek başına Çare olur mu?

Bu sezon Fenerbahçe'nin en büyük sorunu, oyun hatları arasındaki mesafe sorunu. Yobo'nun libero orjinli bir futbolcu olmasından da doğan oyunu geride kabul etme isteği, yanındaki partnerlerin de hız ve teknik beceri anlamında yetersiz olması, ön orta alan oyuncularının kat etmeyen ve savunma arası oynayan oyuncular olması nedeniyle öndeki  Sow,Kuyt,,Krasic gibi statik hareketli oyuncuları topla buluşturmada ve oyunu oraya yığmada sorun yaşadığı malumunuz. Alex sonrası tek adamın hareketliliği izerinden ilerleyen 10 numara sisteminden vazgeçmeyen Kocaman, oyuncu profillerinden de doğan bu sıkıntıları, dripling yeteneği yüksek,bloklar arası mesafeyi kat ederek geçebilecek bir ismi ' Belhanda' yı transfer etmek istiyor. Çözüm olur mu? 
Belhanda'nın kumaşı A sınıf oyuncu. Emsalleri Hazard, Nasri 'den de iyi olduğunu düşünüyorum.Ama  Türkiye'deki oturmamış futbol anlayışında ne derece gelişim gösterir, Alex etkisi yapar mı bence zor.Ülkede futbolun ne kadar sert oynandığını düşünürsek, en yakın oyuncunun 20 metre uzaklıkta olduğu Fenerbahçe yerleşim düzeninde, Belhanda'nın topu alıp giderken yediği tekmeler sonucu yerde yatışını izlemekten, '' nerdeyim ben,ah kafama sıçayım '' haykırışını görüp,diğer kaybeden genç oyuncuların arasına katılışını gün be gün izlemek herhalde en son isteyeceğim şey olurdu.

Doğum tarihi: 25.02.1990
Ülkesi: Fas
Mevkii: Orta saha
Takımı: Montpellier
Boy: 1.77
Bu haber 21 Ocak 2013 'te YeniŞafak gazetesinde yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...