25 Ocak 2013 Cuma

Andreas Granqvist gelsin buyursun

     Galatasaray için Andreas Granqvist adı geçiyor. Hatta mütevazi olmayalım net ilgililer,bizim gazete müdürü öyle diyor onun yalancısıyım. Pek çok kişi bilmez kimdir ne değildir,transferin iyisi kötüsü olmaz'cılar hemen yazıp duruyorlar.Ben de  Andreas Granqvist'i tanıyan,Genoa'yı seven biri olarak 2 kelam etmezsem olmaz,olmamalı da.
      Malumunuz Galatasaray, Fatih Terim'in kaostan bozma kolektif,hareketli önde basan oyun düzeniyle oynuyor. Stoperlerin önde basan,ayakları iyi, oyun içi alışverişe yatkın isimlerden seçilmesinin elzem olduğu Galatasaray oyun düzeninde, Granqvist gibi bir oyuncuyla oynamak net intihar olur. Neden mi?
Andreas'ın bundan 1.5 ay önde haberini yazmıştım. Başlığım da şuydu . '' Boğa gibi İsveçli''. Cidden de boğa gibidir Granqvist tüm İskandinav insanına ezbere bir şekilde takılan lakap gibi. 1.94 boyunda hava hakimiyeti muhteşem,yerden hızlı bir forveti kaçırınca tur bindirebilinecek ağırlıkta bir stoper. Boyu ve fiziğine nazaran ayaklarına hakim,pas oyununa yatkın,savunmadan hücum kurabilecek bir oyuncu olsa da, orta alan çizgisine yakın konumda konuşlanan Galatasaray savunmasına kontra ataklarda çok sıkıntı yaşatır.
Duran toplarda çok golü var
Groningen'de oynadığı dönemde ( özellikle 2010 - 2011 sezonu) 32 maçta 11 gol kaydeden Granqvist, 1.94 boyu ile duran top organizazyonlarında takımının en önemli gol silahlarından biri haline gelebiliyor.
Dünyanın en iyi savunmacılarının yetiştiği İtalya'da 3 yıldır büyük bir istikrarla oynayan bir futbolcu Granqvist. Hamleleri,hava hakimiyeti ile üst düzey bir oyuncu olsa da Galatasaray'ın önde basan,stoperlerin oyuna katıldığı futbol anlayışında ciddi sıkıntılara yol açar. Kişisel görüşüm çok kaliteli bir stoper olduğunu tekrardan belirtiyorum ama net kötü transfer olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...