12 Ocak 2013 Cumartesi

Para bayılma, beleş 11 burada

Normalde devre arasında pek iyi oyuncular transfer edemezsiniz malumunuzdur.10 -15 milyon Euro bonservis bedellerinin konuşulduğu bu senede, geçen senelerin aksine farklı bir durum var.Avrupa transfer piyasasında hatırı sayılır oyuncular bedeva alınabilir durumda. Kendimce uzun süredir takip ettiğim ve şözleşmesi bitmek üzere olan oyunculardan bir takım derledim.
Kaleci: Sinan Bolat. Geçtiğimiz sezon diz bağlarından yaşadığı sakatlık sonrası, ilk 11'deki yerini kaybeden 24 yaşındaki Sinan, takımı Standard Liege ile sözleşme imzalamayı reddetti. 6 ay sonra sözleşmesi bitecek olan Bolat, Fulham ile anlaşmanın kapısından son anda döndü.500 bin Avro gibi bir bedelle alınabilir.
Sağ Bek: Fm oynayanlar hemen bileceklerdir. Aaa Van Den Borre.Evet ya ne sandın .Genoa sonrası Genk'te forma giyen, sonrası akıbetini iyi bilmediğim Belçika'nın o meşhur olimpiyat kadrosundan çıkan Van Den Borre,henüz 25 yaşında. Ve bedava.. Sağ ve sol bek'in yanı sıra ,stoper ve ön liberoda rahatlıkla oynayabilen Borre, her takımda oynayabilecek bir potansiyel.Pas oyununa yatkınlığı ve hızı ile uygun bir sistem oyuncusu olan Borre'un hiç transfer gündemine gelmemesi üzücü.
Sol Bek: Açıkçası en çok zorlandığım bölge burası oldu.Dünyanın sadece yüzde 3'ünün solak olduğunu düşünürsek pek de haksız sayılmam sanırım. Ben kendimce mütevazi ve genç bir takım kurmak istediğim için, PSG yada Madrid'e gidecek olan Ashley Cole'u gündem bile yapmadım.Benim adamım Tiene. PSG'nin UEFa fair-play kriterlerinin devreye girecek olmasıyla tuttuşması, bizlere Tiene'nin daha rahatlıkla boşa çıkmasını, daha ucuza kapatmamızı sağladı. 6 ay içinde sözleşmesi bitecek olan 28 yaşındaki hücumcu bek, ofansif bek anlayışımda hızı ve kademesiyle önemli bir rol oynayacak.
Stoper: Malaga yada Sao Paolo ile anlaşabileceği söyleniyor ama uygun şart sunduğun anda her takımın savunmasına ilaç olabilecek adamdır Diego Lugano. Yıllarca Fenerbahçe'de yaptıkları ortada olan bu adamı anlatacak halim yok,PSG tarafından boşa çıkarılan Lugano stoperlerimden birinde aradığım sertlik özelliğini fazlasıyla karşılayacak bir isim.
Stoper 2: Gojko Kacar: Hertha Berlin'in 25 yaşındaki sakatlık silsilesini üzerinden atamamış stoperi. Tekniği ile orta alanda da rahatlıkla oynayabilen oyuncunun sözleşmesi 2014 yılında bitiyor. Geçtiğimiz günlere Hamburg yönetiminden yapılan açıklamada, oyuncunun sözleşme yenilemeye yanaşmaması nedeniyle tekliflerin değerlendireleceği belirtildi. 1 - 2 milyon'a alınabilir. Savunmadan başlayan oyunda etkili bir isim olan Sırp savunmacının, sakatlıkları atlattığını düşünürsek, bir şans verilmeli derim.
Orta saha:McDonald Mariga. İnter'in yıllardır sürgün/kiralık gönderilen oyuncusu Mariga.Ortasahada ısıran,top alan ve öne oynayabilecek bir adama ihtiyaç mı var?Ta kendisi. 25 yaşındaki Kenyalı'nın sözleşmesi bu Haziran'da sona eriyor. İngiltere'den teklifler olduğu söyleniyor.Değerlendirilmeli, bitmek tükenmeyen enerjisi ve dinamizimiyle çok şey katar.Beleş de daha ne olsun.
Orta saha:( Sol ) Juan Manuel Vargas. Fiorentina'dan Genoa'ya kiralanan Perulu oyuncu, sol kanat ve orta alanın ortasında rahatlıkla oynayabilmesi, kadro derinliğine yaptığı katkı itibari ile çok önemli bir oyuncu. Kanat bindirmeleri, şut becerisi ve isabetli ortalarıyla her takımın sol kanadını canlandırabilecek bir isim.
Orta saha: Cigarini: Napoli'den Atlantaya kiralanan Luka Cigari'ni ye orta sahanın ortası emanet. Oyunun iki yönünü de oynayabilen, isabetli paslarıyla orta alanda oyunu yönlendirebilecek isim olan 26 yaşındaki Luka'nın sözleşmesi bu yaz sona eriyor.1 - 2 milyon Euro'ya transfer edilinebilir. İtalya'nın başaltı takımları devrede.
Orta Saha Leto: Yaşadığı sakatlıklar sonrası Panathianikos'un sözleşmesinde indirim teklifini kabul etmeyen Leto, kulübüyle alacaklarına karşılık, sözleşmesini fesh etti. Bir dönem Liverpool'da da oynayan Arjantinli oyuncu, her iki kanatta da rahatlık oynayabilir. Henüz 26 yaşında.



Forvet : Nene: Beşiktaş'ın transfer gündeminde olan Brezilyalı solak, benim uzun süredir hayranlıkla izlediğim oyunculardandır. Geçtiğimiz sezon yapılan flaş transferlere rağmen şampiyon olamayan PSG'de kritik maçlarda sırtlayan yıldız oyuncu,uzun süredir gazetelerimizin transfer haberlerini süsler. Sarkık 4 - 4 -2'li oynayacak şekilde kurduğumuz kadroda anahtar rol Nene'nin.

Santrafor: Llorente: A.Bilbao'dan 6 ay içinde ayrılması kesin olan İspanyol yıldız, havadan ve yerden affetmeyecek bir isim. Her Teknik adamın kadrosunda görmek isteyeceği 27 yaşındaki yıldız oyuncui devleri peşinden koşturuyor.

Taktik :  4 - 2 - 3 -1
Sinan
Van Den Borre - Kacar - Lugano - Tiene - Mariga - Cigarini - Vargas - Nene - Llorente - Leto 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...