25 Ocak 2013 Cuma

Wonderkid:Dentinho



Beşiktaş son derece sürpriz bir hamle ile Dentinho'yu renklerine bağladı. Yarım-Yarım+Yarım sezon gibi garip bir kiralama işine girişilmiş de olsa geneli itibari ile iyi iş çıkarıldı diyebiliriz. Özele inmeden önce o meblağlara potansiyelli bir futbolcu alınabilirdi demekle beraber, taraftara biraz da güven mesajı verilmiş oldu da diyebiliriz değil net biçimde deriz. Üstüne üstlük o kutsal(!) "7" numaranın da Dentinho'ya verilmesi bana kalırsa bu açıdan tam benim düşündüğüm gibi bir stratejinin izlendiğinin göstergesidir.

Ömer'in "Dentinho Kimdir?" yazısından daha detaylı biçimde "Bu adam nedir, ne değildir?" minvalindeki sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz. Ben biraz daha saha içine inmek istiyorum. Kısa kısa başlıklar halinde gidelim istedim.

Artıları: 

-Brezilya'nın Copa Bacana Plajı'nın mirası olan tekniğin her Brezilyalı profesyonel futbolcu gibi ona da uğradığını söyleyebiliriz. (Nobre ve Bilica klasman dışıdır.Zıpçıktılık yapmayınız efendim.)
-Hız. Usain Boltvari bir atlet olduğunu iddia edemeyeceğim fakat özellikle ligimizin ağır stoperleri karşısında bir Micheal Johnson etkisi yaratabilir.
-Dripling. Aslında üstte saydığım iki maddenin tamamlayıcısı bir özelliklik. Metin ve Ali nasıl Feyyazsız olmazsa ya da Zeki'nin hep bir Metin'i varsa dripling yeteneği de buna benzer bir gelişim gösteriyor. Ortalamanın üstündedir derim.
-Geçtiğimiz hafta Samuel Holmen'den adeta ilkokullarda seçmeli ders niyetine okutulabilecek olan "first touch'ın" bu dişlek kardeşimizde de gelişmiş yeteneklerinden biri olduğunun altını çizebiliriz.

Eksileri:

-Kanatta oynadığı zaman geri dönüş beklenmez.
-Takım savunmasında sırıtması pek şaşırtmaz.
-Devamlılık sorunu var ki Mehmet Demirkol deyimi ile "Bir çektiğinizde Maldonado diğer çektiğinizde Alex" tarzı bir gelgiti var denemez.
-Fizik gücü maalesef üst düzeyde değil ki bu belki de en fazla can sıkabilecek özellik.

Beşiktaş'ın Takım Bilançosundaki Yeri: 

İlk etapta Dentinho'nun en kötü ihtimalle yedek kulübesini zenginleştireceği bir gerçek. Beşiktaş'ın yedek kulübesine vasat bir yabancı bile koysanız fark yaratacak nitelikte olduğu da bir realite olarak köşede yer edinmiş durumda. Buna karşın direkt olarak "şampiyonluk yolunda taşıyıcı eleman" olmasını beklemek yanlış olacaktır. Daha çok kadronun tamamlayıcı oyuncularından biri olarak düşünülmesi en azından beklentiyi düşürmek açısından önemli olacaktır. Kafalardaki en büyük soru işareti ise sanırım hangi mevkiide forma şansı bulacağı yönündeki düşüncelerdir. Çoğu yerde okuduğunuz zaman hücumun her yerinde görev alabilecek bir isim olarak gösterilir. Buna katılmakla beraber FM tabiriyle yaklaşacak olursak forvette açık, sol forvette(kanat değil forvet) açık, forvet arkası koyu ve sağ forvette de koyu yeşiller oluşur. Parantez içine de özellikle iliştirdiğim gibi bu adamın kanat performansı vermesini beklememek gerek. Özellikle elinizde hem kenar forvet görevi yapıp hem de 4-4-2'nin hücum kanadı gibi efor sarf eden bir Holosko varken bunu istemek çocukcağızı ezmek olur. Direkt olarak Holosko'nun kesilmesine karşı olduğum gibi diğer kanatta da daha önce yazdığım gibi Olcay'ın da kesilmesine karşıyım. Olcay bu takımın X-Faktörü. Bazen çok acemileşse de bu durumu kafamıza kazımamız gerekecek. Forvetten de Almeida'yı kesemeyeceğinize göre geriye sadece forvet arkası kalıyor ki bu da Fernandes'i defans dörtlüsünün önüne çekmek anlamını taşır. Bunu açıkçası sevinçle karşılarım. Oğuzhan'ı da hesaba kattığımız zaman bu tip varyasyonlara kesinlikle hayır demem lakin kanatlara dokunmayınız. Son olarak da, Pektemek'in sakatlığından sonra Dentinho Samet Hoca'nın ondan beklediklerini rahatlıkla kaldırabilecek bir isim. Bu da işin en kilit noktası demektir. Rastgele Dentinho!

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...