11 Ocak 2013 Cuma

Geleceğe damga vuracak takım Belçika

Güzel insanlar Ali Ece ve Kaan Kavuşan ile klasik takımları yad ettiğimiz günlerden birinde belki de 4 sene sonra 'vay be ne takımdı onlar be' listesine eklenecek Belçika'yı bir anlatayım istedim.
Büyük turnuvalara en son katılma başarısını 2002 yılında gösteren Belçika, 2008 yılına kadar Uluslararası alanda yeniden yapılanmaya gitmiş ve bunun meyvelerini 2008 Olimpiyatlarında yarı final oynayarak almıştı. 2008 Olimpiyat Kadrosu'nun neredeyse tamamını A Takım seviyesinde kullanan bu genç takım ilerleyen yıllarda Dünya futbolunu sallayacak gibi gözüküyor.

KALECİLER
Belçika'nın sahip olduğu kalecilere bir bakalım. Milli Takımın kalesinde Courtois'yi görüyoruz. A.Madrid'e Chelsea'den kiralanan .20 yaşındaki kalecinin Avrupa'nın en büyük gelecek vaad eden kalecilerinden biri olduğunu, yakında Chelsea'ye geri dönüp Cech'in saltanatına son vereceğini belirtirsek, yanılmış olmayız herhalde. 2.kaleci olarak da Sunderland'in 24 yaşındaki yetenekli kalecisi Mignolet'i gördüğümüz bu kadroda uzun yıllar kaleci sıkıntısı yaşanmayacak gibi görünüyor.
DEFANSLAR
İlk etapta M.City'nin değişmez ismi Vincent Kompany'yi gördüğümüz güçlü savunmada, Ajax'tan savunmanın tüm bölgelerini oynayabilen Alderweireld'i, Zenit'ten 25 yaşındaki Lombaerts'i, sol bek'te mi, stoper'de mi yoksa orta saha'da mı daha iyi oynadığı tartışılan Arsenal'li Vermaelen'i,Tottenham'dan Vertonghen'i de görmek mümkün..
Standart Liege'den Ciman, Genoa sonrası akıbetini bilemediğim ama klasından emin olduğum Van Den Borre ve Fulham'lı ofansif sol bek Pocognoli, Anderlecht'ten tecrübeli sol bek Van Damme, genç yetenek Boyata da diğer dikkat çeken isimler.
Savunma bölgesinde oynayan tüm oyuncuların birden çok mevkide oynayabilmesi,hem kademe hem de topu oyuna sokmadaki becerileriyle takımın en güçlü bölgesinin savunma olduğunu düşünüyorum..
ORTA SAHA
An itibariyle United'a yada Chelsea'ye 25 milyon Avro'luk bir bedelle transfer olacağı konuşulan Fellaini, sezon başı Hulk ile birlikte Zenit'e astronomik ücretle transfer olan Axel Witsel, Porto'dan orta alanın tüm bölgelerinde rahatlıkla oynayabilen Defour orta alandaki üst düzey oyuncular. İnter'e transfer olması beklenen Naingolan ve Mudingayi gibi kaliteli oyuncuları da kadrosunda bulunduran Belçika'nın fizikli ve pas oyununa yatkın bir orta sahası var.
Belirtmek şart Fellaini ve Witsel'e aynı anda sahip olmak ne büyük bir nimettir. Kadroda yer alan tüm isimlerin oyunun her iki yönünü oynayabilmesi,birden çok farklı mevkide görev bulabilmesi büyük şans. Orta alanda oynayan oyuncuların yaş ortalamasının 23 olduğunu, bu oyuncuların 2008 Olimpiyatlarında Altın Madalya alan kadrodan beri beraber oynadığını hesaba katarsak, takım uyumunun üst seviyede olduğunu söylemekte yanılmış olmayız.
FORVET
Galatasaray'ın transfer gündeminde olduğu söylenen hücum hattının tüm bölgelerinde oynayabilen Nacer Chadli,Chelsea'de Lille'den 40 milyon Avro karşılığında transfer olan ve günden güne takım dengelerinde söz sahibi bir konuma gelen Hazard, ( Lille'de 20 gol - 22 asist ), PSV'nin golcü kanat oyuncusu Mertens ( 21 gol - 16 asist ) Fulham'dan Tottenham'a transfer olan Dembele, Chelsea'nin 17 yaşındayken kadrosuna kattığı Lukaku, Everton'ın Olympiakos'tan 8 milyon Pound'a transfer ettiği 'Fm Star' Mirallas, Chelsea'nin Bremen'e kiraladığı genç yıldızı Kevin De Bruyne, Genk'in gol kralı Jelle Vossen ve genç yetenek Benteke'li bir hücum hattının ne kadar ölümcül olabileceğini anlatacak kelimeler bulmakta sıkıntı çektiğim doğrudur.


Zayıflıklar
Sağ ve sol bek bölgelerinde oynayan/oynayabilecek oyuncuların stoper orjinli olması hücum anlamında sıkıntıya yol açabilir. Oyun akışkanlığı açısından farklılık sunması beklenen isimlere ihtiyaç duyulduğu anlarda daha dikine oynayabilen ,kanat bindirmeleri gerçekleştirebilecek isimlere ihtiyaç duyulacaktır.

Birden fazla pozisyonda kolaylıkla oynayabilen bu oyunculara sahip Belçika kadrosunun, üst seviyede oynayabilecek bir santrfor ihtiyacına da çözüm bulduğu takdirde, önümüzdeki 10 yıla damga vuracağını düşünüyorum.21 yaşındaki Benteke ve Chelsea'den W.Bromwich'e kiralanan Lukaku'nun ilerleyen yıllarda futbollarını üst seviyeye taşımaları ihtimalinde, Belçika'nın önü çok açık.
İlk 11
Courtois - Alderweireld - Vermaelen - Vertonghen - Kompany - Fellaini - Defour - Witsel - Dembele - Chadli - Hazard
Taktik 4 - 3 - 3 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...