13 Eylül 2011 Salı

מכבי שלום

Birkaç kelam etmeden önce bu maçın bir savaş ya da İsrail-Türkiye karşılaşması olmadığını iyice kafamızda oturtmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu Beşiktaş’ın, dolayısı ile de Türk futbolunun maçıdır. Siyaset ile de hiçbir alakası yoktur. Bunu hem bir Türk vatandaşı hem de Beşiktaş taraftarı olarak söylüyorum.

Maccabi Tel Aviv İsrail futbolunun en iyi takımıdır. Bunu çok net bir şekilde söyleyebiliriz. İsrail futbolu nerelerdedir peki? Üçüncü sınıf hatta dördüncü sınıf bir futbol ülkesidir. Faal futbolcular arasında Benayoun dışında esamesi geçecek tek bir futbolcu varsa beri gelsin. Kısacası Maccabi ve İsrail futbolu şu an yapıldığı gibi abartılmamalıdır. Takıma UEFA’nın da dediği gibi saygılı bir şekilde yaklaşılmalı ve  onlara karşı futbol oynanılmalıdır. Sahaya çıktığında iki takımın da eşit olduğunu unutmamak gerek.

İsrail temsilcisinin kadrosuna bakıyorum da bir şey göremiyorum. Sadece bakmakla yetiniyorum. Ciddi anlamda –naçizane futbol oyuncu bilgimin iyi olduğunu düşünürüm- hiçbir futbolcusunu tanımıyorum. Bu ne anlam ifade ediyor peki bize? Açıkçası hiçbir anlamda futbol açısından bir şey ifade etmiyor. Futbolcular sahaya çıktıkları andan itibaren eşittirler. Sırtlarında Messi,Ronaldo ya da Guti,Necip yazmış fark etmiyor. Sahada iyi olan kazanır. Futbolun günümüzde bu kadar cezbedici olmasının sebebi de budur. En kötü takımın bile en iyi takımı yenecek gücü her zaman olmuştur. Türk futbol tarihinde bunları çok gördük. Uzağa gitmeyiniz. Alania kimdir? Nasıl bir takımdır? İsimli kaç futbolcusu vardı? Bundan ötürü her takıma dikkatli yaklaşmak boyun borcudur. Konsantrasyonu toparlamak zordur tabi kabul etmek gerekir. Burada da karşımıza profesyonel futbolcu kavramı çıkmaktadır. Beşiktaş’ta bu futbolcular yeteri kadar çok mu? Yorum sizin.

Herkesin dilinde Panathinaikos maçı var. Maccabi gerçekten etkileyici görünen bir performans ile Panathinaikos’u saf dışı bıraktı. Panathinakos’un bu sezon dişe dokunur bir takım olmadığını belirtelim. Ancak ne olursa olsun Yunan temsilcisi her zaman tehlikelidir. Bu turda Maccabi kendi sahasında gerçekten etkileyici bir performans gösterdi ve maçın başından sonuna kadar hakim bir oyun oynadı. Burada Atar’ın performansı çok dikkat çekici. Oyun planları onların üzerine yapılmış gibi adeta. Dikkat edilmesi gereken bir kişi. Deplasmanlarda zorlanacak bir takım görüntüsü çiziyorlar.

İki Panathinakos maçından gözüme ilk çarpan şey kanat organizasyonlarından gelen her atağın kalelerinde gol tehlikesi olması. Bunu Beşiktaş çok iyi bir şekilde kullanabilir. Tabi rasyonal bir biçimde oynarsa. Gözüme çarpan bir diğer şey ise ileride mutlaka topu Atar ile buluşturmaları. Ters bir oyuncu dikkat etmek lazım. Stoperlerinin de vasatın altında olduğunu söylemek gerekir.

Gelgelelim Beşiktaş’ın son hafta Es-Es’e oynadığı futbolu gösterirse yenilgi çok da zor olmaz. Hatta kaçınılmaz olur. Şu an için Beşiktaş’ın kalesinde gol gördüğü takdirde maçı çevirmesinin de imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum. İyi futbolu geçtim kötü de olsa çok önem arz eden bir üç puan var bu maçın sonucunda. Güzel bir galibiyet moralleri en azından normale sokar.

NOT:Hala takım içi bir huzursuzluk olduğunu düşünüyorum.

DİP NOT:Başlıkta İbranice Merhaba Maccabi yazıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...