11 Eylül 2011 Pazar

Türk Ezgileri:Bursapor-Kayserispor

Bursaspor-Kayserispor maçı tipik bir Spor Toto Süper Lig maçı olarak göze çarpıyor. İki takımda da yenilikler çok fazla. Sezon başlamadan on beşer futbolcu eklemişler kadrolarına. Kayıp olarak gösterebileceğimiz isim son derece az. Bursaspor cephesinde 2 sene önceki şampiyonluğun belki de en önemli mimarlarından olan Sercan ve Volkan büyüklerin yolunu tuttu. Kayserispor’da ise bu denli büyük gidişler yok.

İki takımın da sahaya dizilişleri aynı idi ilk yarı itibari ile. 4-2-3-1 olan dizilimler kendi içerisinde farklılık gösteriyordu. Kayserispor’un dizilişi daha çok dünkü Beşiktaş’a çalan bir taktik idi. Troisi hücum-defans hattı arasında sıkışıp kaldı. Tıpkı Fernandes gibi(Teşbihte hata olmaz)… Bunun en önemli nedeni ise Bursaspor’un sık sık paslaşma münasebetine girişmesi idi. Bursaspor paslaşmayı ve topu ayağında tutmayı prensip haline getirdi Ertuğrul Sağlam döneminde. Yine bunu görüyoruz. Bunun etkisi ile 2 ön liberodan biri(genelde N’diaye) topu alıp ileri üçlüye katılıyordu. Böylece takım hem ofans gücünü arttırmış olum hem de 4-1-4-1 oyununa dönüyordu. Turgay’ın sağ tarafta olması ise Bursaspor adına büyük handikap yarattı. Turgay devamlı içe deplase olmaya çalıştı. Burada oyununu yalancı 9 gibi değerlendiremiyorum çünkü Turgay ciddi anlamda bu işi berbat etti. Tipik Bursaspor’da aksayan tek nokta oldu desek yeridir.


Topa hakim olan Bursaspor pozisyon bulmakta bir o kadar sıkıntı çekti. Sabırla top döndürmeye devam etmeleri onların konsantrasyonlarının üst düzey olduğunun en önemli kanıtı. Nitekim  33. Dakikada Ozan İpek’in yüzüne çarpan top gol oldu ve maçın seyri değişti. Bundan 5 dakika sonra gelen gol ise beni şaşırttı. Vederson free-kick’den golü buldu. Ancak vuruş garipti. Beklenemeyen şekilde çok klas bir vuruş gerçekleştirdi ve çok güzel bir gol attı. Bu goller dışında Kayserispor’da sakatlanan Cangele moralleri daha çok bozdu diye düşünüyorum. Zira sakatlık yeri yine dizi. Ömrü sakatlıkla geçti desek yanlış olmaz.
İkinci yarı biraz durağan başladı. Normal karşılamak lazım diyeceğim ama bu durum ciddi anlamda Kayserispor’a yakışmayan bir durum. Takım hüviyetinden dakikalar geçtikçe uzaklaşıyorlar. Düşünce anlamında Şota’nın büyük bir hocalık yapması gerekecektir.

Durağan dedik ancak bu durağanlığın içinde Bursaspor’un tam saha presini de es geçemeyiz. İşe yaradı mı peki bu durum? Eh üçüncü golü bulmaları gecikmedi Pablo Batalla son 2-3 sezondur Kayserispor defansında görülmemiş boşuluğu fırsat bilip golü attı. Bursaspor artık rahattı ve oyunu rölantiye almaya başladı.
Değinmek gerek üç gol yemesine rağmen Kayserispor’da stoperlerden  Khizanisvili  bu ligde iyi iş yapacaktır. Aynı zamanda Bursaspor’da N’Diaye üst düzey bir görüntü çizmeye başladı. Takıma alıştıkça adından çok söz ettirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...