7 Ağustos 2013 Çarşamba

Marjinallik mi Düzen mi?

Walter Sabatini göreve başladığı 2010-2011 sezonundan beri AS Roma'da kimi zaman marjinalliğe varan değişik işler yaptı. Bir sportif direktörün en önemli seçme noktası sanırım teknik direktörlük mevkiisi olunca onun ak mı kara mı olduğu bu seçimlerinden belli olur. Marjinalliğe varan diye nitelendirdiğim seçimleri ve beraber çalıştıkları teknik direktörleri bir bir yazayım: Claudio Ranieri(kovuldu), Vincenzo Montella(caretaker), Luis Enrique(tutmadı), Zdenek Zeman(fazlası ile romantikti), Aurelio Andreazzoli( ikinci caretaker)...

Football Manager oyunlarında yardımcı antrenör seçerken yaşadığım o "Savunmacıları İtalyan eğitsin, orta sahaya bir Hollandalı bulalım, forvet evet forvet Almanlar gibi çevik olmalı!" kafasının bir benzerini de Sabatini yaşamış, bunu gördük. Oysa ki yeni sezonda düzen(düzensizlik) değişti. Rudi Garcia'nın teknik direktör olarak atanmasından sonra bir düzen oturtulma çabasında olunduğu aşikar. De Rossi gidecek, Totti bırakacak, Marquinhos nereye satılacak, Stekelenburg'u ne yapacağız, kadro yetersiz, oyun planı yok vs derken işler rayına oturmaya başladı. Ligue 1'de severek ve büyük bir hayranlık duyarak takip ettiğim Garcia ilk yurt dışı deneyimini belki de yanlış kulübü seçerek, ama zor zamanlarda iyi işler yapabileceğini kanıtlayarak başlıyordu.
Garcia'nın muhtemeş şablonu

De Rossi ikna edildi. Marquinhos Arap sermayesinin akışkan sıcak parasına karşılık satıldı. Ligin en iyi kalecilerinden biri olan Morgan De Sanctis transfer edildi. Yetersiz performans gösteren Piris yerine Serie A'ya damga vurmuş isimlerden Maicon getirildi. Marquinhos'un yerine ligde göz kamaştıran bir performans sergileyen Mehdi Benatia ve Dinamo Zagreb'den gelecek vaad eden Tim Jedvaj getirildi. Orta saha rotasyonuna Serie A'ya damga vurabilecek Kevin Strootman eklentisi yapıldı. Genoa'da göz dolduran Mattia Destro ve Pescara'nın meşhur gençlerinden biri olan Gianluca Caprari de kadroya eklendi.

Bursaspor ve MLS All Stars ile yapılan hazırlık karşılaşmalarında da fena bir görüntü sergilemediler. Kuzey Amerika turları devam ediyor. Zor bir ligde yarışıyorlar. Garcia ve öğrencilerinin işi hiç kolay değil lakin başarmamaları için de hiçbir sebepleri yok.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...