8 Haziran 2012 Cuma

Lena İçin-Euro 2012 Bekleyişleri


Senenin başından beri beklediğim ay işte geldi. Yarın başlayacak olan(siz okurken bugün olacak burası) Euro 2012 bizleri uzun zaman sonra tam anlamıyla futbola odaklayacak. Sırf şu kısım bile neden bu turnuvayı beklediğimin net özetidir. Yaklaşık bir ay boyunca sürecek olan turnuva umuyorum ki büyük çapta bir futbol orgazmı yaşatır. Biranın, kolanın, çerezin, abur cuburun ve bilhassa zamanın tüketiminin artacağı bu ay hepimize hayırlı ve uğurlu olsun diyerekten kurdelemizi kesiyoruz.

Genel itibari ile birlikte değişik bir turnuva izleyeceğimizi düşünüyorum.  Zaten her zaman zor olan Avrupa Şampiyonaları’nın son yıllardaki en zor turnuvası olacağı kanaatindeyim. Bu yıla böyle bir şey atfetmemin sebebi birbirine denk takımların fazlalığı. Son yılların fenomenin İspanya her zamanki gibi favorilerin başını çekiyor. Onlara karşı amiyane tabirle cenabetlik yaşayan Almanya ve son Dünya Kupası finalisti Hollanda da en az İspanya kadar kupaya yakın. Ek olarak turnuva genelinde nedendir bilinmez Fransa’nın ilginç bir ivme yaşayacağı inancındayım. Aynı şekilde İngiltere’nin tam tabiriyle “Epic Fail” bir duruma düşeceğini ve gruptan çıkamayacakları iddiamı her yerde dile getiriyorum. 

Yunanistan’ın ülke halinde içinde bulunduğu durum onlar için itici güç olacaktır. Bugün başlayacakları o Euro 2004 dejavusu onları finale kadar götürmese de bir çeyrek final, şanslı olurlarsa da yarı final neden olmasın diyebiliyorum. Bundaki sebep Chelsea’nin bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde yaptıkları. Yunan halkına olan sempatim de bunda etken olabilir tabii. Açık sözlülükle dile getireyim.

Ev sahiplerinin ikisi de tıpkı Euro 2008’de olduğu gibi grup aşamasında elenecektir. İki takımda hiçbir şekilde bu turnuvada yer almayı hak etmiyor. Ola ki Polonya görece zayıf grubundan çıkarsa karşıdan gelen takım onları haşat edecektir. 

Keşke Türkiye olsaydı da biraz heyecan yaşasaydık diyen kalbimi bir ay boyunca İspanya ve Yunanistan ile aldatacağım. Almanlar da çok tahrik edici tabii. Özellikle şu ilişikteki ex-Eurovision birincilerinden Lena için bile Almanya tutulur diyeyim.

Şaka bir yana Türkiye’yi bu arenalarda görmeyi çok özledim. O bütünleşmenin sosyolojik getirilerinin değerini de bilmek lazım zira en çok ihtiyacımız olan şey de şu zamanlarda bunlar. 

Ufuk Tolga Aldırmaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...