28 Haziran 2012 Perşembe

Portekiz Ne Yaptı?

Güzel maç oldu mu? Hayır. Güzel mücadele oldu mu? Evet. Portekiz beklentinin üstüne çıktığı turnuvada yine o misal bir maçı omuzlarıyla kaldırmış oldu. Dün geceye dair söylenebilecek şeyler bence tek taraflı. O da: Portekiz ne yaptı?

Portekiz gerçekten ne yaptı? Bir dizi olaylar silsilesi diyebiliriz buna. Hepsinden önce teknik direktörleri Bento'ya artık iç dolu bir saygı kavramıyla bağlanma zamanları geldi. Başlayalım:
1.Alan güzel şekilde daraltıldı.
2.Ön alanda tahminimce Ronaldo-Nani ikilisini yormamak için orta alandan başlayan dinamik bir pres uygulandı.
3.Özellikle uç ve orta üçlü oyuncuları daimi hareketliydi.
4.Pas kanallarını akıllıca bir biçimde kapadılar. Bunu fikri İtalya'dan "aldıkları" ortada.
5.Topun kıymetini iyi bildiler. Efektif olamasalar bile ayaklarında tuttukları top sayesinde İspanya'yı kalelerinden uzak tutmayı azami düzeyde becerdiler.
6.Hücum setlerini ise geriden çıkarılan uzun toplar şeklinde kullandılar. Pek işe yaradığı söylenemese de durum bu.

Almeida'nın çıkışı, orta üçlünün yorulması, defans hattının tümünün sarı kart yemesi neticesinde uzatmalarda İspanya daha tiki-taka'ya yakın bir oyun oynadı. Bu noktada sonradan giren Pedro ve Cesc'in etkisi yadsınamaz.

Penaltılara giden mücadele ise İspanya'nın finalini getirdi. Del Bosque'ye rağmen gelinen şu noktada, diğer taraftan gelecek finalistin de favori olduğunu söylemek doğru olacaktır. Göreceğiz. 


NOT:Özellikle Şampiyonlar Ligi yarı finalinde topu Cibeles Meydanı'na gönderen Ramos'un Panenka penaltısını denemesi ise muazzam bir işti. Cesaret bakımından Pirlo'nunkinden daha önde gelir diye düşünüyorum. 

DİP NOT:Hepsi bir kenara yine benim skor tahminim tutmadı.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...