10 Şubat 2013 Pazar

25 dakika ve geri dönen kabus


Yeni transferler Ziegler,Emre ve Webo'ya bu hafta da ilk 11'de şans veren Kocaman, geçtiğimiz hafta Sivasspor'a karşı kaybedilen puana rağmen oynanan futboldan memnun olduğunu ve bunda direteceğini gösterdi. Karşılaşmaya ileride Sow ve Webo ile başlayan Fenerbahçe, 4-4-2'ye döndüğü ikinci yarının 25 dakikalık bölümü haricinde oyunu ileri yıkmakta zorlandı. Kaptan Emre Belözoğlu'nun sorumluluk aldığı ve takımı ateşlediği ilk yarının son saniyelerinde Emre'nin şutunda Mersin İ.Yurdu kalecisinden dönen topu tamamlayan Webo, takımını 1 - 0 öne geçirerek Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda ne kadar yararlı bir oyuncu olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.
İlk yarıda sezon başındaki silik futboldan pasajlar sunan Fenerbahçe, 2.yarıya haftalardır formsuz olduğu halde her maça ilk 11 başlayan Baroni'nin yerine sol kanata Caner'i alarak başladı. Caner'in sol kanattan takıma kattığı dinamizm ile önde basan ve rakibini kendi sahasına hapseden Fenerbahçe, 70.dakikaya kadar ligde şimdiye kadarki en canlı futbolunu oynadı. Sahaya iyi yayılan ve önde basan sarı kanaryalar Sow - Webo uyumu, Caner-Emre'nin orta sahaya kattığı dinamizm ile bu takımın çift forvet oynamasının elzem olduğunu gözler önüne serdi.

 Ve kabus geri döndü
Hemen hemen önde olduğu her karşılaşmada skoru koruma adına takımı geriye yaslayan Kocaman, Kuyt'ın sahada döküldüğü anlarda kendisinden Mehmet Topuz ile sağ kanadı güçlendirip orta alanı domine edecek değişikliği yapması beklenirken, Hollandalıyı çıkarıp yerine Mehmet Topal'ı alınca, Fenerbahçe'nin ikinci yarının 25 dakikalık bölümünde oynadığı çift forvetli dinamik futbol, bir anda kendini taraftarların kabusu haline gelen savruk bir futbola bıraktı. Topal'ın oyuna girmesinin ardından, oyunu kendi sahasında kabullenen sarı lacivertliler, Mersin İ.Yurdu ataklarında zor anlar yaşadı. Ev sahibi ekibin, son toplarda biraz daha başarılı olması halinde skorun dengelenmesi içten bile değildi.
Ligde zor anlar yaşayan Mersin deplasmanında 3 puanla dönen Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın puan kaybetmesini bekleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...