10 Şubat 2013 Pazar

Burak'tan Terim'e: Ben buradayım


Ligde son 2 maçtır yedek soyunan Burak'ı ve yeni transfer Sneijder'i ilk 11'de başlatmayı tercih eden Fatih Terim, 4-4-2'den 4-4-1-1'e dönüş yaptı.
Maça hızlı başlayan Galatasaray, karşılaşmanın ilk dakikalarında Antalyaspor kalesini abluka altına aldı. Karşılaşmanın henüz 7.dakikasında Hamit'in kullandığı top Semih'e çarpıp Burak'ın önünde kaldı ve golcü futbolcu takımını 1-0 öne geçirerek, bu takımın golcüsü olduğunu hatırlatmış oldu. Maç boyunca top takibi,presi ve azmiyle takımını öne taşıyan Burak Yılmaz, forma savaşında Drogba'ya mesaj göndermiş oldu.
Galatasaray'ın klasik önde basan ve sahaya yayılan pas trafiğine dayalı oyunu, ara transferde yapılan sansasyonel transferlerin ardından sistemin değişmesiyle yerini başka bir anlayışa bıraktı.
İlk yarıda rakibi baskı altına alan,hemen hemen her topta ilk müdahalelerde başarılı olan Galatasaray, istekli oyunu ve tempolu futboluna rağmen hücum ve pas organizasyonlarında sorunlar yaşadı. Sarı-Kırmızılılar Hamit ve Amrabat'ın etkisizliği, Sneijder'in henüz hazır olmamasına karşın, maçın hemen başında gelen golle oyunu istediği gibi yönlendirme fırsatı buldu.
Mücadelenin 2.yarısına da istekli başlayan Galatasaray, ileride oyunu yönlendiren ekip gibi görünse de rakip ceza sahasına oyunu yıkmakta zorlandı. Sarı-kırmızılılar maç boyunca kurduğu yüksek temposunu yitirmek üzereyken, Amrabat'ın hücum presiyle başlayan atakta, şık bir ara pasıyla Burak Yılmaz'ı topla buluşturdu. 61.dakikada ceza sahasının sol dış bölgesinden, sol ayağıyla 1.sınıf bir vuruş çıkaran golcü futbolcu, kendisinin ve takımının 2.golünü kaydetti. Gol sevincinde kendisini ayakta alkışlayan ve amansız bir forma savaşına girdiği Drogba'ya selam çakan kral Yılmaz, Fatih Terim'e de kadro seçiminde zor anlar yaşatacak gibi duruyor.
2.golden sonra oyunu rölantiye alan ve tempoyu istediği gibi yönlendiren sarı-kırmızılılar, kısa paslar ve kurduğu başarılı merkez baskı ile maçın son 30 dakikasında zorlanmayarak 3 puanın sahibi olan taraf oldu.
Sarı kırmızılılar bu galibiyetle rakipleriyle puan farkının azalmasına şans tanımadı ve puanını 40'a yükseltti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...