28 Nisan 2013 Pazar

Corentin-Kıdemsiz Golcü



Altı yaşında US Chemery Mehers St.Romain, 13 yaşında Blois Foot 41 ve 15'inde Troyes. Corentin Jean'ın basamakları hızlıca çıkış sırası tam olarak budur. İki yıl akademide tabiri caizse takıldıktan sonra Lig Kupası'nda Rennes'e karşı ilk kez takımının formasını giydi, bir de gol kaydetti. Ligde de teknik direktörü ona git gide artan dakikalarda şanslar vermeye başladı. Hatta bir ara taraftardan tepki bile gördü Jean-Marc Furlan. Kadroda bulunan daha "kıdemli" forvetler vardı en nihayetinde.

Furlan gelen tepkilere aldırış etmedi ve Jean'ı oynatmaya devam etti. Karşılığında gelmeyen gol, Reims'e karşı gelecekti. 4-2 mağlup olmalarına rağmen o, takımının iki golünün altında da imzasını barındırıyordu. Daha sonra bir gol de son şampiyon Montpellier'nin ağlarına gönderdi. Takımdaki kıdemli forvetlerden daha fazla gol atmış oluyordu böylece, Jean.

Fransız milli takımının ilgili yaş kategorilerinde de forma giyen Jean ülkesi adına uluslararası turnuvalarda da boy göstermekte. Ligin son sırasına demirleyen Troyes'in gelecek sezon Ligue 2'de önemli bir parçası haline gelip sıçrayış yapabilir. Adını zihnimizin bir köşesine yazalım şimdiden.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...