13 Nisan 2013 Cumartesi

Maupay - Aydın Yılmaz Olmak ya da Olmamak



Ligue 1 ve hatta Ligue 2'ye oynanan futboldan ziyade içinde barındırdıkları yeteneklerden dolayı bir ilgim söz konusu, özellikle son iki-üç senedir. Öyle ki çok acayip bir yerlerden çok acayip bir adam fırlayabiliyor(!). Başlıktaki Maupay da öyle. Neal Maupay'ı aslında "Gözlemcinin Not Defteri" başlığı altında inceleyecektim lakin kendisi hakkında bir gözlem yazısı yazılabilecek konumda değil. Daha 16 yaşında. Bir şeyler birikmedi değil hakkında lakin bu yaştaki bir futbolcu için bir şeyleri ciddi ciddi karalamak suya yazı yazmaktan farksız olacaktır, en azından benim şu anki bilgi birikimimle ancak bu kadar olabilir. Haydi bir de öz eleştiri sıkıştırayım araya.

Maupay Ligue 1 ekiplerinden Nice'de forma giyiyor. Versay doğumlu kendisi. Annesi Arjantinli. Bu da oğlunun çifte vatandaş olmasını sağlıyor. Babasının işleri sebebiyle Maupay daha çok küçük yaşlardayken Cote D'Azur'a yerleşiyorlar. Altı yaşındayken Valbonne Sophia-Antipolis adından yerel bir kulübün alt yapısına yazdırılıyor. On birine geldiğinde de Nice tarafından akademilerine davet alıyor. Beş yıl eğitim gördükten sonra bu yıl A takıma yükseliyor. Bu sezon başında 15 Eylül'de Brest karşısında 90. dakikada oyuna girerek ilk profesyonel karşılaşmasında görev alıyor. Ardından geçtiğimiz yılın şampiyonu Montpellier ile deplasmanda oynanan mücadelenin 67. dakikasında oyuna girip bir de asist yazıyor hanesine. Derken bir kaç maç sonra 2-2 berabere giden Evian karşılaşmasında 87'de girip 89'da takımının galibiyet golüne imza atıyor bu genç adam. Daha sonra birkaç defa daha böyle sihirli dokunuşlara imza atıyor, devamı da gelecektir.

Fransız medyasının göz bebeği haline gelmeye başladı bu çocuk. Fransa U-16 ve U-17'de milli oldu. Büyük ihtimalle milli takım tercihi Fransa'dan yana olacak. Milli tercihi ne olursa olsun potansiyelli bir genç olduğu kesin. Bekleyip göreceğiz.

He unutmadan, Aydın Yılmaz olmak ile olmamak arasında ufak bir çizgi vardır. Maupay'a birinin bunu söylemesi gerekiyor.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...