21 Mart 2013 Perşembe

Varkenoord



Hollanda'nın köklü kulüplerinden Feyenoord son yıllarda büyük düşüş içindeydi. Finansal problemler, kadro yapılanmasındaki hatalar, özellikle PSV'nin daha da ön plana çıkması vs. derken biraz göz ardı edildi. Ligi çok kötü sıralarda bitirdiler. 13 yıldır zirveye yerleşmekten çok uzaklar -geçen sezonki ikincilik hariç-. Net bir bilgim yok lakin bu onlar için bir rekor olabilir. Buna karşın bu sene geçtiğimiz periyottan çok daha iyi oldukları su götürmeyen cinsten. Lider Ajax'ın sadece bir puan gerisindeler. Çetin ceviz rakiplerin varlığına rağmen onları buralarda görmek güzel.

Gittikçe düzelen ekonominin yanında elin daha güçlü olması sebebi ile genç yetenekleri elde tutma olanağı daha yüksek. Kadrolarını da Varkenoord'dan çıkardıkları gençler ile kurma çabaları muazzam. Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordie Classie, Daryl Janmaat ve hatta Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Tonny Trindade de Vilhenna gibi isimler ile heyecan yaratıcı oyuncuların sürekli işin içinde olması olayı daha albenili kılıyor. Bu oyuncuların yanında Jeffrey Bruma ve Kyle Ebecilio gibi EPL'nin üst düzel kulüplerinin radarına takılıp profesyonel sözleşme imzalatabilme avantajıyla elde edildiğini de es geçmeyelim.

Bu isimlerin bir de harmanlanma aşaması var ki onu da efsaneleşmiş futbolculardan Ronald Keoman üstlenmiş durumda. Teknik direktör olarak iyi işler yapıyor. Bakalım bu süreç nasıl gidecek? Dikkate değerler.

NOT: Varkenoord, son üç sezondur ülkenin en iyi akademisine Rinus Michels namında verilen ödülün sahibi oluyor.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...