20 Mart 2013 Çarşamba

Rabiot

En sağdaki kardeşimiz Rabiot


Adrien Rabiot, Paris Saint-Germain'in alt yapı mahsüllerinden birisi. Her ne kadar daha önce farklı akademilerde eğitim görmüş olsa da hatta Manchester City ile kontrat imzalamış olsa da kaderi PSG'de imiş. City'de İngilizler'in "homesick" dediği hatta bildiğim kadarıyla Jesus Navas'ta da var olan yabancı bir diyara adapte olamama sorunu onu da vurmuş. Sonra ülkesine geri dönmüş ve PSG alt yapısına katılmış.

Özellikle son dönemde Arap sermayesine satılan PSG ile "alt yapı" kalıbını aynı cümlede kullanman biraz(!) garip kaçsa da finansal fair-play ve git gide artan alt yapı trendi neticesinde yatırımlar oraya da gitmiyor değil. Camp des Loges'den son dönemde yetişen Mamadou Sakho'dan sonra 1995 doğumlu Rabiot'nun gelmesi bekleniyor. İlerleyen dönemde Sakho ile birlikte Rabiot'nun bir Iker Casillas, bir -teşbihte hata her zamanki gibi olmayacak- Steven Gerrard gibi bayrak taşıyan temsilcileri olacak diye bakıldığını hemen ekleyeyim. Buna karşın birden Newcastle United gibi Manş Tüneli'nin öteki ucundaki Fransa milli takımına giderse de şaşırmayacağım. Araplar'ın genel politikası ne olur bilinmez. PSG'de kalsa da kalmasa da yakın zamanda adını duyuracaktır. O yüzden şuralarda adı geçsin istedim.

Rabiot orta sahanın ortasında görev alıyor. Devre arasında Toulouse'a kiralık olarak yollandı. 3 Nisan'da on sekize girecek. Nasıl bir kariyere sahip olacak hep birlikte göreceğiz.

Ufuk Tolga Aldırmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...